Isolatie van de gevel scheelt jaarlijks veel kosten

Dat veel Belgische gezinnen kijken naar de diverse mogelijkheden op het gebied van energie besparen is wellicht niet zo vreemd. Met de 1 van de hoogste energietarieven in Europa zoeken gezinnen naar mogelijkheden om deze kosten te verlagen.

De hoogste kostenpost op de energierekening is toch vaak het gas dat verstookt wordt om de woning op te warmen in de winter. Door hier op te besparen, kan er op jaarbasis flink wat geld overblijven voor leuke dingen. Hoe kan dit worden bereikt?

Isolatie

Het onderwerp isolatie is iets waar veel aandacht voor is. Door een huis goed te isoleren, blijft alle warmte veel langer binnen de muren van de woning. Om een prettige temperatuur te bereiken is er dus minder energie nodig. Zo wordt er dus bespaard.

Er zijn diverse vormen van isolatie zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie en gevelisolatie. Over deze laatste vorm willen we het vandaag eens hebben. Dit is namelijk vooral erg interessant voor mensen die ook hun gevel graag willen laten herstellen.

Door de jaren heen kan de gevel er bijvoorbeeld wat minder netjes uit zijn komen te zien. De voegen zijn bijvoorbeeld losgelaten, of er zijn scheuren in de stenen ontstaan. Dit ziet er natuurlijk onverzorgd uit en kan voor lekkage in de binnenmuur zorgen. Door gevelisolatie aan te brengen, wordt dit over de huidige gevel heen gezet en wordt er een nieuwe laag overheen aangebracht. Zo is de woning niet alleen beter geïsoleerd, maar ook ziet de gevel er weer geheel verzorgd uit.

Plaatsing door een gespecialiseerd bedrijf

Wanneer mensen interesse hebben in isolatie, dan zijn daar gespecialiseerde bedrijven voor die dit kunnen realiseren. Ook zijn er in België bepaalde subsidies beschikbaar om een woning te voorzien van isolatie, de bedrijven kunnen vaak helpen bij de aanvraag hiervoor. Door deze subsidies is het natuurlijk nog interessanter om hierin te investeren, omdat de isolatie zichzelf dan een stuk sneller heeft terugverdiend. En daarna is er nog vele jaren plezier van te beleven door een lagere energierekening.

{ Comments are closed! }