Informatie kenteken opvragen RDW

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is het helemaal niet zo lastig om bepaalde gegevens omtrent iemand en iemand zijn voertuig op te vragen bij de RDW. Middels een kentekencheck kan u op deze simpele wijze meer te weten komen over het betreffende voertuig. In dit artikel zullen wij u hier wat meer over laten zien, zo weet u wat u kunt verwachten. Bezoek Kentekencheck.nu voor meer informatie 

Welke gegevens opvragen 

Bij het opvragen van gegevens over het kenteken bij het RDW kan er een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten gegevens. Op de eerste plaats krijgt u inzage in de historische gegevens van het voertuig. Het gaat hier om de gegevens die niet privacygevoelig zijn, u kunt dus bijvoorbeeld niet zomaar de naam en het adres van de bezitter achterhalen. Voor de basisgegevens krijgt u inzage in het bouwjaar, in het aantal kilo’s en in het aantal eigenaren. Ook kunt u zien wanneer de APK van de auto zal komen te vervallen. Uiteraard zal u ook de gegevens in kunnen zien die van belang zijn voor de stand van de verzekering, zo kunt u bijvoorbeeld zien of het voertuig wel verzekerd op de weg rijdt.  

Deze informatie maakt het een stuk eenvoudiger om meer te weten te komen over een bepaalde auto. Voordat u een nieuw voertuig gaat kopen is dit dan ook een handige stap. Door de kentekencheck zal u niet zomaar meer voor bepaalde verrassingen komen te staan, dit scheelt een hele hoop zorgen.   

{ Comments are closed! }